Reparatie giek

De klipper Hoop Geleid Ons had een slechte plek in de bovenkant van de giek. Of ik dat repareren wilde…

Allereerst met een schroevendraaier in de zachte rotte plekken geprikt. De schroevendraaier verdween op sommige plekken 8-9 cm in de giek en dat op een diameter van ca. 25 cm. De giek was ter plekke ook nogal slap. Niet goed dus.

De reparatie bestond uit het weghalen van een banaanvormig stuk uit de giek, lengte circa 2,5 m, diepte 10 cm. Vervolgens een mooi nieuw stuk hout (houtsoort Oregon pine, afmeting 2,7×0,3×0,1 m) pas gemaakt op deze banaanvorm. Daarna het nieuwe stuk in de giek gelijmd, met de nodige lijmklemmen. Een dag wachten en dan het vierkante stuk rond maken met de schaaf, bandschuurmachine, roterende schuurmachine en als laatste met de hand.

De giek is met de reparatie een stuk sterker en stijver geworden. Er kan weer veilig gezeild worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s